Eveniment

Vânzătoare de pepeni, amendată de două ori într-o oră

O producătoare de pepeni din Dolj, amendată cu 4.000 de lei (două amenzi de câte 2.000 de lei fiecare) pentru că a vândut pepeni din mașină, într-o intersecție, a obținut în instanță anularea sancțiunilor. Femeia a demonstrat că era autorizată să vândă pepeni.

Fapta s-a întâmplat în 13 august 2021. În mai puțin de o oră, o producătoare de pepeni care vindea marfa direct dintr-o autoutilitară aflată la intersecția a două străzi a fost amendată de două ori cu suma totală de 4.000 de lei. 

Femeia a fost sancționată în baza articolului de lege care prevede că „pe drumurile publice este interzis comerţul ambulant”.

Femeia a contestat amenzile în instanță arătând că este producătoare de pepeni și, pe baza certificatului de producător, a obținut autorizație de comercializare a pepenilor în locul în care a fost amendată.

La rândul său, Inspectoratul Județean de Poliție a cerut menținerea sancțiunilor arătând că „organele de poliţie nu au contestat în niciun moment dreptul intimatei-petente de a comercializa pepeni verzi si galbeni în acel loc, ci au constatat că modul în care aceasta o făcea încălca dispoziţiile legale în vigoare”.

„Fără putinţă de tăgadă, intimata-petentă nu a procedat la comercializarea pepenilor din rulote mobile, standuri mobile, chioşcuri mobile sau în vehicule special amenajate (cum prevede legea), ci direct din autoutilitara ce are o cu totul altă destinaţie decât cea folosită de către intimata- petentă, parcată si care stânjenea traficul”, a arătat IPJ Dolj în instanță.

Atât Judecătoria Craiova, în primă instanță, cât și Tribunalul Dolj, în apel, au anulat procesele verbale, considerând că femeia a făcut dovada că avea dreptul să vândă pepeni în acel loc.

Comerţul ambulant este definit de OG nr. 99/2000 ca fiind activitatea de comercializare cu amănuntul realizată prin trecere dintr-un loc în altul, în rulote mobile, standuri mobile, chioşcuri mobile sau în vehicule special amenajate.

Sentința dată zilele trecute de Tribunalul Dolj este definitivă.

Vizualizări: 4,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: