Ultima oră

Vânzarea de mititei a crescut cu 30% de 1 Mai

Cererea de mici pentru mini-vacanţa de 1 Mai din acest an s-a majorat cu circa 30% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Producţia estimată de procesatori pentru această perioadă a fost de aproximativ 18 milioane de mititei, ceea ce înseamnă că jumătate dintre români consumă acest emblematic produs, a precizat Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii.

"Din informaţiile furnizate de membri ARC, există o creştere a cererii de mici pe piaţă, care variază însă foarte mult de la companie la companie. Estimăm această creştere ca fiind de 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022, şi cu aproximativ 8% mai mare faţă de perioada 1 ianuarie - 25 aprilie 2023. Producţia totală de mici este estimată la aproximativ 1.500 tone pentru această mini-vacanţă de 1 Mai, ceea ce ar însemna 18 milioane de mici, luând în calcul faptul că în general un mic are cam 80 grame înainte de a-l pune pe grătar. Dacă ne gândim că românul consumă în genere doi mici, ar însemna că jumătate din populaţia actuală s-ar desfăta cu acest emblematic produs", a declarat Dana Tănase.

Aceasta a precizat că micii preferaţi ai românilor sunt în continuare micii făcuţi dintr-un amestec de carne de porc şi vită.

Deşi nu există o statistică oficială privind consumul de mici în România, estimările ARC arată un consum anual de aproximativ 200-250 milioane mici, respectiv în jur de 20.000 tone.

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: