Ultima oră

Număr impresionant de turiști pe litoral de 1 Mai

Vicepreşedintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Cristian Bărhălescu, a anunţat că se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în minivacanţa de 1 Mai.

Majoritatea turiștilor s-au îndreptat către marile festivaluri de muzică de pe litoral, acolo fiind cea mai mare concentrare de oameni. Cristian Bărhălescu a declarat, vineri că evenimentele sunt cele care atrag turiştii în această perioadă pe litoral.

“Discutăm de cifre apropiate de 2018 şi 2019 şi mă refer la rezervările din agenţiile de turism pentru litoral, că discutăm foarte mult de litoral, acum de 1 Mai merg mulţi pe litoral, dar şi în vară ştim că fluxul va fi către mare, către plaje, iar acum de 1 Mai evenimentele sunt cele care atrag, din Vama Veche, Costineşti sau Mamaia, avem un spectacol de muzică electronică în Mamaia Nord, cluburile sunt deschise, hotelurile şi restaurantele au barbecue, au tot felul de evenimente locale şi cele două evenimente de muzică rock şi muzica pentru tineret care au loc în Costineşti cu siguranţă vor aduce câteva zeci de mii de turişti. Se aşteaptă peste 70.000 de turişti pe litoral în această perioadă. Rezervările spun că vom avea o vară bună”, a precizat Cristian Bărhălescu.

Există însă și oameni care de 1 Mai merg la munte, cele mai aglomerate stațiuni fiind Bran Râșnov sau Sinaia. “Peste tot am văzut pregătiri pentru grătare. Vom vedea Branul foarte aglomerat, Dino-Parkul aglomerat, la Râşnov, de asemenea. Vom vedea şi weekendul acesta Braşovul plin, Sinaia, Predealul cu toate că ne supără aglomeraţia, dar până la urmă contează orele în care ne relaxăm şi ne bucurăm de destinaţie”, a transmis vicepreşedintele ANAT.

Tarifele în această perioadă au început de pe la 250 de lei, 270 de lei pentru un pachet cu două nopţi şi mic dejun. Media unor astfel de preţuri este pe la 5-600 de lei pentru două nopţi cu mic dejun. Dintre preţurile ceva mai ridicate pachetele au ajuns pe la 1.500 de lei pentru un astfel de weekend cu demipensiune la un hotel de patru stele.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: