Eveniment

Amenzi de 5500 de lei pentru defecțiuni tehnice

O acțiune comună cu specialiștii din cadrul Registrului Auto Român Gorj și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a avut loc vineri în vederea depistării autovehiculelor care circulă pe drumurile publice, deși nu corespund din punct de vedere tehnic.

În urma acestei acțiuni au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, dintre care șapte pentru defecțiuni tehnice constatate, în valoare totală de peste 5500 lei. Polițiștii au anunțat că au fost reținute două permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză și au fost retrase trei certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice constatate.

Polițiștii au desfășurat și activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative.

"Cea mai recentă modificare se referă la faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei", au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Polițiștii le-au reamintit conducătorilor de autovehicule și despre obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice, reglementare recent impusă prin lege.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: