Ultima oră

Începe deszăpezirea pe Transalpina

Cea mai înaltă șosea din România urmează să fie deszăpezită de drumarii gorjeni care au anunțat că din data de 2 mai utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu vor intra la deszăpezire pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia-Lotrului.

Începe deszăpezirea pe tronsonul din Transalpina care a fost închis din toamna anului trecut, pe toată perioada sezonului de iarnă. 

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova cred că șoseaua va fi redeschisă cel mai probabil mult mai devreme decât data la care urma să fie redeschis DN 67 C între Rânca și Obârșia-Lotrului, respectiv 1 iunie 2023. Drumarii au realizat o evaluare în ceea ce privește cantitățile de zăpadă din zonă dar și a activităților necesare pentru curățarea celei mai înalte șosele din România și sunt de părere că lucrările nu vor dura mult timp pentru că la inspecția șoselei au constatat că nu este foarte multă zăpadă.

„Sunt zone unde nu mai este multă zăpadă. Nu știm cum stăm în Pasul Urdele unde de regulă sunt câțiva metri de zăpadă viscolită. Mai avem și câteva avertizări, pentru zilele următoare, de ploi și temperaturi scăzute și nu este exclus ca în zona de creastă să avem ninsoare. Dar colegii de la SDN Târgu Jiu au spus că se vor încadra să deszăpezească șoseaua în cursul lunii mai”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Acesta speră că drumul va fi deschis în la timp dacă nu va mai ninge, după deszăpezire urmând ca drumarii să treacă la reparații, în funcție de cum se prezintă carosabilul. 

 

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: