antiVirale

Val de aer polar, cu temperaturi negative, ploi și îngheț

Meteorologii anunță că un nou val de aer polar se abate asupra României, iar începând de marți vremea se schimbă radical. 

Pe tot parcursul săptămânii în curs vor fi ploi, ninsori, dar și temperaturi negative în Europa. În timp ce în țările din Occident vor fi temperaturi de 40 de grade, în Estul Europei va veni un nou episod de iarnă.

"Avem o schimbare de circulație atmosferică, care va împărți continentul european în două. Dacă în  sud-vest, mai ales în Spania, vor fi temperaturi foarte ridicate, care pot ajunge până la 40 de grade Celsius, în Europa Centrală și de Est, vor fi temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit, anume cu 5 sau 7 grade. Cauzele sunt legate de felul în care se comportă zona arctică, fiind mult mai caldă decât ar fi normal, anume cu peste 3 grade. Acest fenomen produce o perturbare. Pe fondul încălzirii globale, avem contraste mult mai mari", a spus Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Astfel că, începând de marți, ploile cuprind întreaga țară și nicio zonă nu va fi ocolită de aceste ploi. Vor fi ploi cu descărcări electrice și chiar intensificări ale vântului.

De marți vremea se răcește și în țară va pătrunde o masă de aer rece polar care va aduce o vreme mai rece față de normal la această dată.

Aceasta va aduce chiar temperaturi ușor negative în depresiuni dar și brumă și îngheț în acele zone depresionare. 

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: