Politică

USR-PLUS cere demiterea lui Cîțu, pe motiv că e imatur

Premierul Florin Cîțu este imatur. Asta este concluzia birourilor permanente reunite ale USR și PLUS. 

“Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare”, se arată într-un comunicat.

“Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a mai menționat sursa citată.

Și anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate a fost făcut fără consultarea USR PLUS. “Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună”.

Alianța USR PLUS vrea să rămână la guvernare, dar cu alt premier: “Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: