Politică

Ministrul Energiei, după protestul Greenpeace: Nu am să girez niciodată extremele

Așa-zișii ecologiști de la Greenpeace s-au legat marți, 13 aprilie, cu lanțuri în fața Ministerului Energiei, pentru a cere închiderea carierelor și minelor de cărbune. Extremismul acestora a fost taxat de ministrul Virgil Popescu, care spune că și oamenii care își câștigă pâinea din exploatarea cărbunelui trebuie să aibă un cuvânt de spus.

“Am fost şi sunt un om al dialogului, dar nu am să girez niciodată extremele. Am răspuns invitaţiei de a avea un dialog cu cei de la Greenpeace pentru că şi pe mine, ca ministru al Energiei, dar şi ca părinte, mă preocupă să luăm decizii pentru viitor, pentru un mediu curat. Cu surprindere am constatat, astăzi, că activişti de la Greenpeace au venit la sediul Ministerului Energiei să ceară eliminarea cărbunelui din mixul energetic, fără să propună soluţii concrete. Mai mult chiar, ironic aş putea spune, reclamă următoarele: “Oamenii au un viitor. Cărbunele nu”. Dar despre oamenii de acum, minerii care îşi câştigă pâinea din asta nu aveţi nimic de spus? Sau ei nu sunt tot oameni?”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Un grup de şapte activişti Greenpeace au format, marţi, o blocadă în faţa Ministerului Energiei, afişând bannere cu mesajele “Oamenii au viitor, cărbunele nu” şi “Energie regenerabilă, nu cărbune”. Protestele acestora sunt tot mai agresive, după ce guvernul a aprobat ajutorul de stat de 241 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Oltenia.

Cei de la Greenpeace nu sunt interesați nici de locurile de muncă ale minerilor, nici de siguranța sistemului energetic, nici de faptul că România este tot mai dependentă de importul de energie, ei având o singură temă - subminarea economiei românești.

România face pași pentru decarbonare, dar este un proces de durată, în timp ce cei de la Greenpeace ar vrea ca termocentralele să dispară în acest an. 

Vizualizări: 4,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: