pamFLEȚI

Ursula von der Leyen - între manipulare și prostie

Organizaţia Atlantic Council, care pare o organizației de sectanți, a acordat anul acesta Premiile "Cetăţeanul Global" în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite din New York.

Globaliștii care au primit premiul de la Atlantic Council în acest an au fost : Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelensky, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, Premierul Japoniei Fumio Kishida, Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen şi Victor L.L. Chu, director general al companiei First Eastern Investment Group şi co-fondator al Global Citizen Awards.

Trecând peste o parte dintre "premiați", cunoscuți pentru implicarea lor la nivel mondial, atenția a fost atrasă de premierul Japoniei, Fumio Kishida. Acesta a fost aplaudat la scenă deschisă și numit de președintele Comisiei Europene, "aliat și prieten", pentru curajul de care a dat dovadă când a vizitat Ucraina.

Pentru a-și arăta recunoștința, Ursula von der Leyen a debutat în fața invitaților cu un proverb japonez: "explorează trecutul pentru a învăţa lucruri noi."

Ulterior a menținut aceeași linie, inundând sala cu mesaje de compătimire și făcând o scurtă trecere prin istoria Japoniei. 

"Multe dintre rudele dumneavoastră şi-au pierdut viaţa atunci când bomba atomică a ras Hiroshima de pe faţa pământului. Aţi crescut cu poveştile supravieţuitorilor. Şi aţi dorit ca noi să ascultăm aceleaşi poveşti, să înfruntăm trecutul şi să învăţăm ceva despre viitor", a subliniat preşedintele Comisiei Europene. 

Pentru a convinge de cunoștințele sale istorice, Ursula von der Leyen și-a continuat discursul menționând că: "... Rusia ameninţă să folosească din nou armele nucleare." 

Aici a apărut partea hilară și de neînțeles totodată. Păi, când a mai folosit Rusia arme nucleare?! Sau dacă tot a adus în discuție Hiroshima, compătimind Japonia, de ce a omis să spună că acolo bombele au fost lansate de americani! 

Dat fiind faptul că Ursula von der Leyen este președintele Comisiei Europene, iar declarațiile au fost făcute într-un cadru oficial și cu invitați pe măsură, rămâne să ne consolăm cu ideea că prin discursul ei nu a vrut să manipuleze, ci...doar așa este ea. Proastă! 

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: