pamFLEȚI

Școala - templu al indecenței vestimentare

Nici bine n-a început școala și derapajele ies la iveală. De data aceasta, din zona educabililor - a elevilor. Alături de aceștia, culpă comună cu părinții. 

Prima zi de școală se pretinde a fi o zi cu specific festiv, de aceea, întreg corpul educațional se primenește. E firesc până aici.

Care mai de care, profesor, părinte, își pregătește cu atenție ținuta. Bine-ar fi să ne fi însoțit emoția și bucuria, și nu spiritul competitiv sau dorința de afirmare a resurselor materiale. Cu siguranță, același lucru s-a întâmplat și în cazul elevilor, doar că stilul minimalist si vandalizarea bunului-simț a pus monopol pe aceștia. O imagine care înfioară!

În curtea școlii, discursul purtat de autorități aproape că a trecut neobservat pentru majoritatea celor din mulțime. Fiecare, elev sau părinte, era preocupat fie să admire, fie să critice alegerea ținutei colegului sau elevului X. 

Ca-ntr-o “școală pentru adulți neștiutori de carte”, înființată de Anghelescu prin ‘24. Omenirea pare că se așterne în normalitatea asta anormală. Ici-colo, mai apare câte-un personaj lucid, un străjer al valorilor umane, anihilat de vocea stridentă a majorității. Să ne bucurăm că n-a pierit definitiv specia asta sau să ne întristăm că, atât de puțini, pot fi considerați o specie pe cale de dispariție? 

Fraților, să ne așezăm în pas cu moda, să încercăm exprimarea personalității prin ținută nu e nimic greșit. Să le transferăm pe acestea în zona penibilului și a excesului de piele și forme la vedere sinonimizează performanța absolută a prostiei. Părerile sunt împărțite, evident! Haideți să evităm explicațiile de tot soiul: “sunt copii”, “e democrație”, “așa e moda”, “ce să-i fac, vede și la alții”! Aruncați în masa amorfă a indecenței, în imposibilitatea de a-și realiza singuri potențialul creativ într-un cadru serios, copiii pot fi debusolați, dar d-voastră, dragi părinți, interveniți! În cazul de față, prea târziu se poate face devreme! 

Personal, nu cred în performanțele școlare ascunse într-un corp dezgolit!

Acest înscris s-a abătut de la precauțiile firești în abordarea subiectelor interzise! Chiar și-așa, exprimarea este una rezervată, cenzurată. Indignarea e mult mai mare decât poate exprima articolul! 

Din umbră, un biet dascăl!

 

Vizualizări: 2,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: