Social

Urși mutați de la Sinaia în Gorj

Șapte urși au fost relocați în anul 2022 de la Sinaia în localitatea Polovragi fără ca autoritățile locale să știe ceva. Primarul a aflat acum când a făcut adresă către Ministerul Mediului să afle câți urși au fost aduși în comuna pe care o conduce și cu acordul cui s-a făcut relocarea. 

 

Întrebările primarului au venit după ce o ursoaică și un pui au intrat în mai multe gospodării, au omorât animale domestice, iar oamenii sunt speriați.

 

"Șapte urși au fost relocați de la Sinaia la Polovragi, la propunerea echipei de intervenție, de către Garda Forestieră și cu acordul gestionarul fondului cinegetic nr. 69 denumit Olteț, din județul Gorj, în luna iulie 2022", se arată în răspunsul primit de Primăria Polovragi de la Ministerul Mediului. 

 

Doi urși au băgat în sperieți și localnicii Baia de Fier după ce au fost surprinși ziua în amiaza mare pe ulițele din sat. 

 

Autoritățile au aflat, tot după ce au apărut probleme cu urșii, că mai multe animale sălbatice au fost aduse aici din alte zone turistice. Nu se știe cum s-a luat decizia la București ca urșii să fie aduși dintr-o zonă turistică în altă zonă turistică și să puna în pericol localnicii și turiștii de aici, dar să fie liniște în Sinaia sau Bușteni. Urșii sunt obișnuiți cu oamenii, nu se mai sperie prea ușor nici de zgomote, claxoane sau de câini. Botezați de turiști "urșii gunoieri", în Valea Prahovei, pentru că își căutau mâncare în tomberoane, aceștia sunt imprevizbili, ca orice animal sălbatic.

Vizualizări: 1,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: