Social

Tatăl copilului care a ajuns în Germania: N-am vândut băiatul!

Au vrut un viitor mai bun pentru copilul lor! Așa spune tatăl băiatului de 6 ani care a ajuns în Germania în urmă cu trei luni. Bărbatul spune că cetățeanul german care a avut copilul în grijă de la începutul anului vrea să-l adopte. Copilul a fost scos din țară cu o procură semnată de părinți la un notar din Craiova. E o procură pe o perioadă determinată. 

"Procura s-a făcut la Craiova pe o perioadă scurtă ca sa vadă și copilul cum e acolo, dacă se înțeleg, dacă îi place. Am plâns și plâng după el, dar s-a atașat foarte mult de acest om care il iubește ca pe copilul lui. Acolo va avea un viitor. Aici eu nu am ce să-i ofer. Vorbesc cu el pe cameră pe telefon, îmi spune că are camera lui, pătuț, haine curate, tabletă, are ce mânca și are grijă de el. Ne-au sunat și pe noi din Germania și ne-am dus acolo. Am explicat că nu s-a furat copilul, a plecat în Germania cu procură de la noi și noi dorim să-l dăm spre adopție. Dar durează procedurile. Uitați-vă la noi cum e aici! Normal că vrem să-i fie bine și acolo i-ar fi cel mai bine. Domnul din Germania a venit des în România, îl cunoaștem, s-a atașat copilul de el", a spus tatăl băiatului. 

Chiar rudele sale vorbesc despre faptul că ar fi primit o mie de euro de la bărbatul din Germania în schimbul copilului. "A luat 4.000 de lei. Le-a dat pentru copil omul acela din Germania", a spus unchiul copilului. "Nu e nimic adevărat. El a venit cu dulciuri pentru copii și cel mult dacă ne-a dat de dulciuri la copii, de o pâine sau o cafea. Exclus să ne dea bani. Nu am vândut copilul", a reacționat tatăl băiețelului. 

Avocatul familiei, Alexandru Călinoiu, a explicat că cetățeanul german vrea să adopte copilul și a demarat deja procedurile. "Copilul a ieșit din țară prin vama Nădlac, a fost totul legal. A avut procură pe o perioadă determinată pentru a rămâne în Germania, unde a fost înscris la grădiniță, la medic de familie. Acum e într-un centru al Protecției Copilului, va fi adus în țară până se va definitiva această procedură. Nu a dat nimeni niciun ban pentru copil, Doamne ferește!", a spus avocatul. 

Statul face demersuri pentru a aduce copilul înapoi. Frații săi, un băiat de nici 3 ani și o fetiță de 8 ani au ajuns în grija unui asistent maternal. Au fost luați de acasă de Protecția Copilului. 

Povestea va fi clarificată de DIICOT care a demarat o anchetă. "Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată  la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj.  Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor  pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice.


Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din  data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg", au transmis procurorii DIICOT.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: