Social

Unde puteți face gratuit analize medicale

Gorjenii își pot face analizele medicale gratuit în Ambulatoriul integrat (recoltare adulți-la parter) al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Au nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie și de o programare.

„Există plafon pentru efectuarea de analize medicale gratuite, cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, până la sfârșitul anului! Laboratorul de Analize Medicale al unității dispune de aparatură de performanță, putându-se efectua diverse analize medicale importante pentru determinarea stării exacte de sănătate a pacientului.

Este recomandat să mergeți la medicul de familie cel puțin o dată pe an pentru efectuarea analizelor de sânge uzuale și a unei examinări clinice. Aproximativ orice diagnostic este pus de către medic doar în funcţie de rezultatul analizelor medicale ale pacienţilor. Analizele de rutină, împreună cu examenul de evaluare generală a sănătății, rămân cea mai bună metodă de screening pentru boli frecvente precum anemia, diabetul zaharat, tulburările de coagulare a sângelui, hepatitele etc. Așadar, pacienții sunt așteptați până la sfârșitul anului pentru analizele medicale gratuite, cu trimitere CAS”, a comunicat Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Programările se fac direct la punctul de recoltare din Ambulatoriul integrat, de luni până vineri, în intervalul orar 13:00 -14:00.

 

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: