Social

Mai au doar câteva săptămâni pentru a cere titlurile de proprietate

Cei care au avut terenuri în zone necooperativizate, dar nu au încă titluri de proprietate, mai au doar câteva săptămâni la dispoziție pentru a le solicita.

Proprietarii au avut la dispoziţie, începând din 19 mai, un interval de doar șase luni pentru a solicita titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate.

Atunci a intrat în vigoare Legea nr. 123/2023 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Principalele modificări vizează articolul 27 alin.2^1 şi stipulează că: Deţinătorii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate în condiţiile prezentei legi, astfel:

a) dacă deţinătorii sau moştenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale;

b) pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane şi nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta”.


Cererile trebuie depuse în termen de 6 luni, respectiv până în data de 19 noiembrie, la primăria localităţii în a cărei rază teritorială se află terenul.

 

Vizualizări: 14,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: