Actualitate

România a primit banii așteptați de CE Oltenia

Banca Europeană de Investiții a transferat miercuri aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru finanțarea proiectelor strategice în sectorul energetic din România, a anunțat ministrul energiei, Virgil Popescu.

„Vești bune! Astăzi BEI a transferat aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare pentru finanțarea proiectelor strategice în sectorul energetic din România!”, a scris ministrul Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că este vorba despre opt proiecte depuse de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru producerea de energie din surse regenerabile (cu o capacitate totală de 735 MW), în valoare totală de peste 670 milioane de euro, din care 469,5 milioane de euro din Fondul pentru Modernizare. 

În plus, CEO vrea să construiască și două capacități de generare energie din gaze naturale, cu o capacitate cumulată de 1.200 MW. Acestea vor necesita investiții de circa 841 milioane de euro, din care aproximativ jumătate vor fi asigurate din Fondul pentru Modernizare.

Separat, sunt finanțate mai multe proiecte de dezvoltare a rețelelor electrice ale Transelectrica, cu o valoare totală de 475 milioane de euro, din care 393,6 milioane de euro din Fondul pentru Modernizare.

 

Vizualizări: 2,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: