Actualitate

Patroni amendați pentru muncă nedeclarată

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, în cursul lunii mai, nu mai puțin de 105 sancțiuni contravenționale, în urma unor controale efectuate la firmele din județ. 

 

Amenzile, în cuantum de 760.500 lei, au fost date pentru nerespectarea normelor privind securitatea și sănătatea în muncă, dar și pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, organele de control ale ITM Gorj au trasat 547 măsuri de intrare în legalitate.

 

În urma verificărilor efectuate luna trecută, inspectorii ITM au depistat 13 cazuri de muncă nedeclarată la 7 angajatori din localitățile Bâlteni, Dănești, Fărcășești, Târgu –Jiu, Rovinari, Plopșoru, precum și din județul Caraș-Severin, fiind aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 260.000 lei.

 

Vor urma și alte controale, spun autoritățile. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj. 

 

Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: