Anchetă

Un turist a făcut accident după ce a băut coniac și s-a urcat la volan. Unde plecase!

Un tânăr de 29 de ani din municipiul Urziceni, județul Ialomița, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Novaci la 9 luni de închisoare, cu amânarea executării, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Fapta pentru care acesta a fost pedepsit de magistrații gorjeni s-a petrecut în data de 15 ianuarie 2021. 

Tânărul venise la Gorj cu mai mulți prieteni, alături de care se cazase la o pensiune din Baia de Fier. După ce s-au cinstit bine cu coniac, acesta s-a urcat la volanul unui Opel Vectra, iar pe DJ 675 C, pe raza localității Poienari, a fost implicat într-un eveniment rutier. 

Tânărul nu a adaptat viteza de mers la condiţiile de drum, iar într-o curbă la stânga a derapat și a părăsit partea carosabilă, intrând într-un gard de piatră. În urma impactului, acesta a suferit răni ușoare la nivelul capului și al mâinii drepte. 

Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului de polițiști, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost transport cu o ambulanță la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu pentru recoltarea de probe biologice din sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma analizării probelor a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,68 g0/00 alcool pur în sânge.

Cu ocazia audierii, tânărul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, cărora le-a spus că nu își amintește unde plecase. ”Pe parcul zilei a consumat coniac, dar fără a putea preciza cantitatea. A mai arătat inculpatul că fiind la acel moment sub influenţa băuturilor alcoolice, nu îşi mai aminteşte motivul pentru care a plecat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci.

La aplicarea pedepsei, magistrații novăceni au ținut cont că a fost sincer, dar și că a achitat pagubele produse prin nerespectarea normelor de conduită rutieră. Astfel, au dispus amânarea aplicării pedepsei cu închisoarea pentru un termen de supraveghere de 2 ani. 

Hotărârea pronunțată în data de 29 aprilie de Judecătoria Novaci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: