Actualitate

Un sindicalist compară salariați din cariere cu sezonierii la sparanghel

Salariații care au contracte pe o perioadă determinată, în carierele din Complexul Energetic Oltenia, sunt comparați de un lider de sindicat cu sezonierii care culeg sparanghel în Germania.

Nicu Bunoaica acuză Directoratul companiei că nu dă doi lei pe tinerii care nu știu dacă vor mai munci în CEO de anul viitor pentru că de promis li s-a promis, dar vorbele nu s-au transformat în fapte.

Chiar managerul Dan Plaveti s-a lăudat că oamenilor le vor fi prelungite contractele de muncă, dar până acum aceștia nu au primit niciun document la semnat. Se închide anul, le expiră contractele și Dumnezeu cu mila!

Liderul de sindicat din zona Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat la un post de radio că cei aproximativ două mii de salariați sunt ca niște zilieri la CEO. „Au alt statut. Se numesc zilieri. Cum lucrează românii în Germania la sparanghel, așa lucrează ei în CEO. Poate mulți dintre ei și-au dat viața datorită condițiilor extrem de grele”, a declarat Bunoaica la Radio Infinit.

Bunoaica a adăugat și că aceștia nu vor avea niciun drept în caz că vom vorbi de disponibilizări. Nu ar putea fi prinși cu vreun pachet social ori salarii compensatorii.

Nevoie de oameni în producție e ca de aer. Pensionări se fac pe bandă rulantă și nu se mai angajează alți specialiști, dar nici cei rămași nu primesc bani mai mulți pentru că muncesc mai mult, au preluat mai multe sarcini. Așa că nu e de mirare că vom mai vorbi, în continuare, de accidente de muncă. Riscăm să asistăm la tragedii în cariere tocmai pentru că nu se mai pune preț prea mare pe siguranța salariaților.

Vizualizări: 2,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: