Actualitate

Burlan: Sunt ani buni pentru CEO

„Sunt niște ani buni pentru CEO!” Spune asta fostul manager al companiei, Daniel Burlan. Acesta vorbește despre profit și că se impun creșteri salariale și stabilitate. O fi soare, dar îl văd minerii și energeticienii, atâta timp cât Plaveti ține profitul la umbră? 

Profit e, s-a mai spus. Dar momentan nu se împarte la oamenii care își rup oasele în producție. Dacă anul trecut, minerii și energeticienii au primit banii din ce s-a economisit la fondul de salarii, de această dată momentul întârzie.

„Sunt doi ani consecutivi în care compania are rezultate financiare pozitive. Perspectivele anului 2024 arată și atunci că poate avea un rezultat financiar pozitiv. Sunt niște ani buni pentru CEO și din punct de vedere a creșterii salariale și a stabilității companiei chiar dacă sunt voci care spun că din 2026 se vor închide capacitățile pe cărbune, eu spun că nu va fi așa”, a spus Daniel Burlan, fostul manager al companiei.

Adică, explică Burlan, grupurile intră în rezervă, dar nu prea. Ar putea continua să funcționeze dacă se va constata că sunt eficiente, iar statul va trebui să caute o formulă să sprijine compania din Gorj. „Planul de restructurare nu prevede acest lucru, de închidere a acestor capacități pe cărbune. Vorbește de rezervă de capacitate, cele trei grupuri trebuie să aibă un mecanism de rezervă de capacitate. Dacă nu există, poate să funcționeze. Dacă prețul îți permite să funcționezi eficient, să acoperi costurile, poți funcționa fără probleme. Dacă nu, trebuie creat acest mecanism pentru rezervă de capacitate. Până în 2026, trebuie să găsească o formulă pentru aceste grupuri ca să susțină Siguranța Sistemului Energetic Național. Nu am identificat puneri în funcțiune de noi capacități care să asigure energia în bandă”, a mai spus Burlan, la Tele3.

După hidro și centralele nucleare, cărbunele este pe locul patru în Sistemul Energetic Național, cu o producție de aproape 1000 de MW. Iar „regenerabilele” abia ating trei procente.

Vizualizări: 6,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: