Politică

Un primar din Gorj acuză localnicii că fură apa

Este caniculă și gorjenii udă grădinile cu apă din rețea, pentru că nu au altă variantă. Unii o plătesc, alții o fură, după cum acuză primarul din comuna gorjeană Cătunele, Florinel Țuilă.

„La citirea apometrelor se constată că se sustrage apă, deoarece peste 40% din apa furnizată nu se regăseşte. Vă anunţ că, fiind în situaţie critică, vom proceda, din această seară, la urmărirea cu drona şi, în perioada următoare, vom achiziţiona un aparat de descoperire a circulaţiei apei. Cei ce udaţi cu apa prin apometru, vă anunţ că apa este clorinată şi nu veţi obţine rezultate, în timp ce consătenii noştri suferă din lipsa minimului necesar. Folosiţi fântânile publice, de aceea le-am săpat şi amenajat! Toate sunt muzee! În ultimă fază, vom proceda la interzicerea folosirii apei pentru udat!”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Ţuilă îi anunţă pe localnicii care fură apă că vor fi daţi pe mâna oamenilor legii şi spune că va oferi recompense celor care-i oferă informaţii. „Ruşine celor ce fură apa potabilă! Dacă vor fi prinşi, vor suporta consecinţele legilor, adică condamnări, aşa cum consătenii noştri sunt condamnaţi să sufere! Există şi riscul arderii pompelor şi căderii sistemului! Nu vom avea milă! Din motiv de disperare, voi recompensa personal pe cei ce-mi vor da informaţii sigure despre răufăcători, cu menţiunea ca aceasta ar însemna simţ civic şi respect pentru comunitate” a mai transmis primarul Ţuilă.

Primarul din Cătunele este supărat că nu reușește să acumuleze în bazine apă suficientă pentru a alimenta gospodăriile ce se află în zonele înalte.

Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: