Actualitate

Un nou protest al salariaților din CE Oltenia

Un nou protest al salariaților din Complexul Energetic Oltenia va avea loc la începutul lunii aprilie. Acesta a fost anunțat de Ion Vîlceanu, liderul sindical al salariaților de la Termocentrala Craiova II.

Protestul vine ca urmare a amendamentului introdus de deputatul USR Gorj, Radu Miruță, la proiectul de lege prin care minerii și energeticienii speră să se poată pensiona mai devreme.

“Doresc pe această cale să-l informez pe domnul deputat Miruță că Sucursala Electrocentrale Craiova II este o termocentrală pe bază de cărbune în cogenerare de înaltă eficiență, iar declarațiile dumnealui creează confuzie în rândul salariaților pe care îi reprezint, nominalizând sucursala noastră printre C.E.T-urile din țară care nu beneficiază de amendamentul propus de domnia sa în Comisia de Industrie a Camerei Deputaților”, a transmis Ion Vîlceanu.

Liderul sindical spune că salariatii S.E.Craiova II au avut grupă de muncă și condiții deosebite până în anul 2007, față de colegii de la S.E.Turceni care au avut grupă de muncă până în anul 2001.

“Din aceste considerente și din cauza faptului că revendicările noastre nu au fost rezolvate. voi solicita Primăriei Craiova o autorizație de protest în săptămâna 05 - 09.04.2021. Îl rog pe domnul deputat să-și nuanțeze poziția față de termocentrala noastră pentru a nu crea o discriminare în aceasta lege”, a mai spus liderul sindical.

Vizualizări: 3,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: