Actualitate

Un fost salariat al CE Oltenia cere recalcularea pensiei. “Mai dați-ne câte un telefon din când în când”

Doru Crăete, recent pensionat de la Complexul Energetic Oltenia, anunță că a cerut recalcularea pensiei, în baza noii legi care recunoaște retroactiv condițiile grele de muncă.

“Am fost la Casa de Pensii și am depus cerere pentru recalcularea pensiei în baza modificării legii 263/2010 prin legea 74/2022. Mi s-a primit cererea împreună cu o copie după CI, cu precizarea că se așteaptă din partea guvernului norme metodologice de aplicare a legii sau îndrumări din partea ministerului muncii în baza cărora angajatorul să ne elibereze adeverințe din care să reiasă că am “desfășurat activități dintre cele prevăzute la Alin.(1) lit.i în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I și/sau grupa a II-a de muncă.”, a transmis Crăete.

Practic, este aceeași adeverință care a fost solicitată și în baza legii de anul trecut. “Adică fix același tip de adeverință pe care CE Oltenia a refuzat până acum să-l elibereze pe Legea 197/2021! Dilemă tipic românească! Sfatul funcționarului de la Casa de Pensii Gorj? “Așteptăm, ce să facem? Mai dați-ne câte un telefon din când în când! Dar să nu uitați că adeverința trebuie să ne-o aduceți în maxim 45 de zile de la depunerea cererii de recalculare!””, a completat Doru Crăete.

Vizualizări: 8,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: