Actualitate

Târgu Jiu: Plângere penală pentru amenajarea ilegală a unei terase

Polițiștii locali din Târgu Jiu au sesizat organele de cercetare penală în cazul unei terase construite ilegal în centrul municipiului Târgu Jiu, chiar în zona de protecție a Ansamblului Monumental Calea Eroilor. 

 

Reprezentanții Poliției Locale susțin că investitorul nu a respectat cerințele din autorizația de construcție. ”În data de 21.03.2022, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au constatat că în zona de protecție a Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" a fost realizată o construcție, având destinația de terasă, fără a respecta prevederile autorizației de construire eliberată de Primăria Municipiului Târgu Jiu (…) Față de cele constatate, în temeiul prevederilor art. 24 din Legea nr. 50/1991 Republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, coroborat cu art. 61 din Codul de Procedură Penală, au fost sesizate organele de cercetare penală”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

 

Mai mult decât atât, terasa funcționa fără autorizație. ”Întrucât societatea comercială în cauză desfășura activitate de alimentație publică în terasa respectivă, fără a deține aviz de funcționare, polițiștii locali cu atribuții pe linia controlului comercial au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, dispunând totodată suspendarea activității comerciale, până la data autorizării”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: