antiVirale

Un doljean, propus pentru titlul de ”Gorjeanul anului”

Alexandru Ion Bură, antrenor-maestru atletism la Clubul Sportiv ”Pandurii” Târgu Jiu, doljean la origini, este propunerea autorităților județene pentru a primi titlul de ”Gorjeanul anului 2021”. 

”Cu toate că este doljean la origine, Alexandru Ion Bură a ales să își dezvolte parcursul profesional în județul Gorj. Printr-un frumos concurs de împrejurări, în anul 1976 ajunge pentru prima dată în Târgu Jiu ca tânăr sportiv, când participă la o competiție de atletism pe care o câștigă, iar mai târziu, după 3 ani, decide să se mute definitiv în orașul lui Brâncuși, debutând în cariera de antrenor cu speranțe și obiective ambițioase”, se arată în nota de prezentare semnată de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. 

De-a lungul vremii, antrenorul Ion Bură a coordonat numeroase loturi de atleți la compeții din țară și din străinătate. Este membru fondator la Clubul Sportiv ”Pandurii” Târgu Jiu, iar în 1990 a devenit antrenor federal în cadrul Federației Naționale de Atletism. Începând cu 1997, Bură a fost recunoscut de Ministerul Sportului ca antrenor emerit. 

”Întreaga activitate caracterizată de efortul continuu de a descoperi și a pregăti campioni de talie mondială, modestia, ambiția și munca susținută de peste 40 de ani prin care și-a adus aportul la promovarea sportului gorjean și nu numai , îl recomandă pe domnul Alexandru Ion Bură pentru a primi titlul de ”Gorjeanul anului 2021”, cea mai înaltă distincție a județului Gorj”, se mai arată în document. 

Conform regulamentului, titlul de “Gorjeanul Anului” este netransmisibil și are valabilitate nedeterminată.

 

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: