antiVirale

Festival de folclor la Bustuchin

Festivalul de folclor „Iustina Băluțeanu” va avea loc sâmbătă, 30 iulie, la Bustuchin, în județul Gorj. 

Festivalul are loc la inițiativa Primăriei Bustuchin și este deschis tinerilor interpreți vocali și ansamblurilor de dansuri populare.

Secțiunile Festivalului sunt: soliști vocali de muzică populară și dansuri populare. Festivalul este deschis interpreților de folclor muzical autentic din localitățile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Olteț și Amaradia. Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maximum trei reprezentanți pentru fiecare din cele două secțiuni.

Limita minimă de vârstă este de 10 ani, mergând până la 40 de ani pentru soliștii vocali, iar pentru formațiile de dansuri vârsta admisă este între 7-18 ani. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament: doină sau baladă. Concurenții sunt așteptați în ziua de 30 iulie, de la ora 11.00, în Piața Primăriei comunei Bustuchin.

Premiile I la secțiunile soliști vocali și dansuri populare precum și premiile speciale la ambele secțiuni vor fi acordate de către Consiliul Județean Gorj, prin Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Premiile II la secțiunile soliști vocali și dansuri populare, ambele mențiuni la secțiunea dansuri populare vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Bustuchin.

Premiile III la secțiunile soliști vocali și dansuri populare, ambele mențiuni la secțiunea soliști vocali și una dintre mențiunile de la secțiunea dansuri populare, vor fi acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. În funcție de valoarea premiilor și de numărul participanților, juriul își rezervă dreptul de a redistribui unele premii.

Festivalul face parte din complexul de manifestări care se desfășoară în localitate, timp de trei zile, cu ocazia Zilelor comunei. 

Vizualizări: 672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: