Actualitate

Un director din CEO susține că minerii sunt de acord să meargă pe jos

Minerii din Complexul Energetic Oltenia sunt nevoiți să meargă pe jos către utilaje, uneori zeci de minute prin noroi, după ce Inspecția Muncii a sistat transportul cu mașini, deoacere a constatat că acestea sunt neconforme.

Cosmin Trufelea, numit de câteva zile în Directoratul CEO, susține că minerii sunt de acord să facă acest efort. “Astăzi am mers la Husnicioara unde, ca și în celelalte cariere ale companiei, transportul angajaților la punctele de lucru este sistat ca urmare a deciziei organelor de control care au stabilit că parcul auto al companiei este neconform. De azi, angajații au de parcurs pe jos distanțe mari în condiții dificile, dar majoritatea mi-au spus că sunt de acord să facă aceste eforturi pentru bunul mers al companiei și pentru că văd că luăm măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă”, a scris Trufelea pe pagina de socializare.

Acesta spune că societatea va amenaja drumurile din carieră și va adopta un plan de măsuri care presupune inclusiv investiții în parcul auto al companiei, cât și în îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Minerii care comentează pe paginile de socializare nu par a fi de acord cu directorul. Cineva a filmat echipa de vulcanizatori de la Rovinari, cum urcă spre utilaj cu sculele în spate, zeci de minute. “Ajungi la locul de muncă epuizat, transpirat, ud la picioare, cizmele date de CEO produc o umiditate în interior”, a comentat un miner. “Nu plecați pe jos, ar trebui să vă asigure transportul, este trecut în contractul de muncă. Nu au, stați în unitate până când au”, a scris un altul. “Vai de acești bieți oameni, merg prin ploi, noroi,frig, să muncească, să țină trântori la birouri! Păcat că nu se ia nici o măsură! În ce țară trăim”, a fost un al comentariu.

Vizualizări: 3,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: