Eveniment

Un criminal cere eliberarea, invocând stresul provocat de Covid

Tribunalul Gorj a respins zilele trecute eliberarea unui agresor sexual înainte de termen.

Bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare, pentru un viol urmat de crimă, victima fiind o bătrână de 79 de ani.

Pedeapsa oricum mică i s-a părut mare individului din Alba, care a cerut eliberarea condiționată, invocând buna purtare, dar și stresul pe care i-l provoacă pandemia, care ar fi de zece ori mai mare pentru o persoană aflată în detenție.

Potrivit rechizitoriului, omorul a avut loc în noaptea de 1/2 iunie 2013, când doi indivizi “au pătruns în locuința victimei în vârstă de 79 de ani, unde, prin constrângere, au întreținut cu aceasta raporturi sexuale vaginale și anale, iar pentru a-și acoperi infracțiunea de viol i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu corpuri contondente, în urma cărora aceasta a decedat”.

Prima instanță acceptase cererea de eliberare condiționată, dar Parchetul a făcut recurs. “Se suține de către parchet că infracțiunile contra vieții sunt cele mai grave infracțiuni contra persoanei, deoarece, prin săvârșirea lor, urmarea este suprimarea vieții, fiind atins astfel cei mai important drept uman, dreptul ia viață. Totodată, a fost subliniată gravitatea deosebită a infracțiunilor ce privesc viața, sexuală, orice constrângere exercitată asupra unei persoane pentru a o determina la un act sexual, de orice natură, nesocotind dreptul acesteia de a consimți sau nu la acesta, constituind o încălcare gravă a relațiilor sociale, referitoare la libertatea și inviolabilitatea ei sexuală”, au fost parte din argumentele procurorilor.

Sentința Tribunalului Gorj din 25 ianuarie este definitivă.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: