Eveniment

Doi frați de 7 și 8 ani au murit după ce s-au jucat pe râul înghețat

Cei doi fraţi din judeţul Neamţ, de 7 şi 8 ani, care au căzut în apa râului Bistriţa după ce s-a rupt gheaţa, au murit la spital. Medicii au încercat ore în şir să-i salveze.

„Din nefericire, a fost declarat decesul celor doi copii”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii IPJ Neamţ.

Aceştia au precizat că personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra Neamţ a încercat ore în şir să-i salveze pe copii.

„Aseară, la 22.30, personalul medical de la UPU Piatra Neamţ încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade şi luptau pentru viaţă”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.

În cursul nopţii, la ora 04:00, a fost însă declarat decesul. „Din primele cercetări a reieşit că cei doi minori, de 7, respectiv 8 ani, s-ar fi jucat pe luciul de gheaţă care s-a rupt, aceştia căzând în râul Bistriţa”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspector Ramona Ciofu.

Fetiţa a fost scoasă prima dată din apă de localnici şi apoi băieţelul. „Băiatul de 7 ani a fost găsit la o distanţă de un kilometru de unde se presupune că au căzut în apă cei doi copii”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Un caz similar s-a produs, vineri, în municipiul Bacău, unde doi copii care se jucau pe suprafaţa îngheţată a râului Bistriţa au căzut în apă după ce gheaţa a cedat. Cei doi copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Și la Târgu Jiu au fost doi copii cu vârste de 12 și 13 ani în pericol, după ce s-au jucat pe suprafața înghețată a lacului de acumulare de pe râul Jiu.

“În data de 27 ianuarie, un echipaj din cadrul Serviciului Circulație Rutieră al Poliției Locale Târgu Jiu, în timp ce se afla pe strada Barajelor, i-a observat pe cei doi copii care se jucau pe apa înghețată a lacului și au intervenit, de îndată, pentru a preveni producerea oricărui eveniment nedorit”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Unul dintre copii a spus că a vrut să vadă cât de gros e stratul de gheață și că a încercat să îl spargă cu o piatră, pentru a-i testa rezistența.

Ministerul de Interne a transmis sâmbătă, 5 februarie, un avertisment, după ce mai mulţi copii au căzut în apă. „Facem un apel către toți părinții, bunicii, adulții… Supravegheați copiii! Nu îi lăsați să se joace pe gheața râurilor, lacurilor! Pericolul este extrem de mare, iar despre consecințe nici nu are rost să vorbim!”, a transmis MAI.

Vizualizări: 3,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: