Anchetă

Un angajat de ocol silvic a scăpat de condamnare. Fapta s-a prescris!

Un bărbat din Novaci a scăpat de acuzația de delapidare în formă continuată, pentru că prima instanță s-a pronunțat asupra cauzei abia după ce fapta s-a prescris.

Potrivit rechizitoriului întocmit în 2014, este vorba de 237 de acte de delapidare. Judecătorii au avut însă nevoie de opt ani pentru a se pronunța, deși dosarul nu era unul complicat, timp în care fapta s-a prescris.

Direcția Silvică Gorj a înaintat la acea vreme Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci raportul de constatare încheiat cu ocazia verificării operațiunilor de încasări efectuate prin Casieria Ocolului Silvic Novaci.

“Concluzionând, din coroborarea mijloacelor de probă administrate a rezultat că în perioada ianuarie 2013 – 27 ianuarie 2014, inculpatul, angajat la Ocolul Silvic Novaci în calitate de primitor - distribuitor, având ca și atribuții și sarcini, printre altele, efectuarea de încasări bancare și depunerea în conturile bancare ale ocolului sumele de bani încasat, nu a depus în contrul unității sume de bani pe care le-a încasat de la persoane fizice în cuantum de 21.196.05 lei, pentru care a emis un număr de 209 bonuri fiscale distincte și numerotate cronologic pe fiecare zi în parte și un număr de 26 rapoarte zilnice ,, Z‟ pentru care nu au fost identificate rolele martor, pentru a se stabili cu exactitate actele materiale, în acest caz reținându-se câte un act material, pentru serviciile efectuate și sumele încasate (reținându-se în total 235 acte materiale)”, se arată în documentul de la instanță.

Totodată, au mai fost identificate sume de bani încasate, dar nedepuse în casierie. Chiar dacă a scăpat de latura penală, procesul civil va continua, pentru recuperarea prejudiciului.

 

Vizualizări: 3,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: