Anchetă

Polițiști mințiți de un patron de firmă. De ce a folosit numele prietenului din copilărie!

Un șofer băut și fără permis, originar din Novaci, care i-a mințit pe polițiștii care îl opriseră în trafic, și-a primit pedeapsa. Acesta a fost condamnat la 1 an și 1 lună de închisoare, cu suspendare. 

Gorjeanul, administrator de firmă, cu domiciliul într-o comună din Dolj, a fost oprit de polițiști pe o stradă din orașul Bumbești Jiu, în timp ce conducea un Land Rover. Fapta a avut loc în 24 decembrie 2019, în jurul orei 04.00 dimineața. 

Pentru că nu avea permis de conducere și consumase alcool înainte de a se urca la volan, acesta s-a gândit să îi mintă pe polițiști. Le-a spus că nu are actele personale la el. Mai mult decât atât, în loc să le spună numele său, le-a dat numele unui prieten din copilărie, ale cărui date de identificare le cunoștea. Condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, acesta le-a spus medicilor același nume. Buletinul de analiză toxicologică a indicat valoarea de 1,22 g/l alcool pur în sânge.

A doua zi, când și-a dat seama ce a făcut, a mers la sediul Poliției din Bumbești Jiu și și-a recunoscut identitatea. 

Din cauza confuziei create de acesta, amicul său a trebuit să dea socoteală în fața anchetatorilor. ”Fiind audiat în cauză, martorul (…) a declarat că îl cunoaşte pe inculpatul (…), deoarece au fost vecini şi au copilărit împreună, iar acesta îi ştie datele de identificare. Cu privire la data de 24.12.2019, acesta a precizat că în intervalul orar 04:00-04:30 se afla la domiciliul său din oraşul Novaci, și nu a părăsit domiciliul în acea zi”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei cu închisoarea şi au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. ”Instanţa mai are în vedere şi circumstanţele referitoare la persoana şi conduita inculpatului şi retine că, deşi inculpatul nu figurează cu antecedente penale, acesta a încercat iniţial, când a fost oprit de poliție să inducă în eroare organele de poliție”, se mai arată în hotărâre.

Pe parcursul termenului în care se va afla sub supraveghere, novăceanul imprudent va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare în cadrul primăriei din localitatea unde își are domiciliul. De asemenea, a fost obligat la plata a 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Hotărârea pronunțată în 16 septembrie de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi contestată de acesta în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 2,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: