Anchetă

I-a pus cuțitul la gât, în Piața Centrală din Târgu Jiu, după o ceartă pe facebook 

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat la o pedeapsă de 2000 lei amendă penală, după ce a agresat fizic pe un alt bărbat, chiar în Piața Centrală din Târgu Jiu, sub privirile comercianților și clienților acestora. 

Fapta pentru care acesta a fost judecat și condamnat a avut loc în 17 decembrie 2021, aproape de orele prânzului. ”În timp ce se afla în piața centrală a municipiului Târgu Jiu, a agresat fizic persoana vătămată (…), lovind-o cu capul și palma peste faţă, și a amenințat-o cu acte de violență fizică, poziționându-i un cuțit tip briceag în zona gâtului, acțiuni care au dus la tulburarea ordinii și liniștii publice, prin crearea unei stări de temere persoanelor care au asistat la actele de agresiune”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Agresiunea a avut loc în dreptul unei tarabe situate în apropierea Complexului Comercial Rodna. O vânzătoare a început să țipe când a observat că acesta a scos cuțitul. După ce l-a lovit pe bărbatul respectiv, acesta s-a îndreptat către parcarea pieţei, însă după ce a parcurs aproximativ 10 m, a fost oprit şi imobilizat de câțiva martori, care apoi au alertat polițiștii.

Victima le-a spus anchetatorilor că îl cunoaște pe agresor de aproximativ 3-4 ani și că între ei există o stare conflictuală mai veche, ca urmare a unor discuții purtate de cei doi prin intermediul reţelei de socializare facebook.

Bărbatul agresat s-a constituit parte civilă în cauză, solicitând suma de 5000 lei. Magistrații au admis în parte acțiunea și l-au obligat pe agresor la plata sumei de 600 de lei. În plus, va trebui să achite și 822,20 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea pronunțată în 16 septembrie de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 11,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: