Politică

Udrea, lăsată să își vadă fetița doar prin geam despărțitor

Elena Udrea a vorbit despre condiţiile precare de detenţie şi a amintit despre faptul că instanţele CEDO au aplicat diverse sancţiuni României din acest motiv. Udrea a povestit că a fost lăsată să își vadă fetița, după patru luni, cu un geam despărțitor.

 

„Dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecţie”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris Elena Udrea, sâmbătă pe Facebook.

Ea a adăugat că „sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieţîi şi, mult mai probabil decât în cazul celorlalţi copii, devin ei însuşi infractori. Deci, la ce şi cui foloseşte această lege inumană, ilogică, barbară chiar?”


„Lăsăţi copiii să îşi poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe luna în care sunt permise vizitele, de îmbrăţisarea lor, să poată sta în braţele lor să simtă iubirea şi alinarea pe care braţele şi săruturile unei mame le aduce. Şi în acelaşi timp, în acest fel ar scădea şi presiunea psihică şi suferinţa pe care o mama în detenţie le resimte tocmai din cauza despărţiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedica se se adapteze, sau chiar le îmbolnăveşte grav. Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajaţi ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct şi indirect şi societatea”, a mai precizat Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei. În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autorităţile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: