Politică

UATAA Motru moare, politicienii se ceartă

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru nu a reușit să facă rost de cele două milioane de euro necesare achiziționării certificatelor de carbon. În zadar a făcut primarul Cosmin Morega solicitări la guvern, că nu a venit niciun ajutor. 

Termenul limită pentru achiziționarea certificatelor este 30 aprilie. După această dată, societatea va fi amendată cu 100 de euro pentru fiecare din cele aproape 50.000 de certificate neachiziționate.

Factorii politici se acuză reciproc de situaţia în care se află UATAA, deputatul PSD, Claudiu Manta, alături de primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, cer guvernului sumele necesare pentru achiziţionarea certificatelor, Manta afirmând că guvernarea PSD a susţinut uzina, chiar dacă la acel moment primăria Motru era condusă de liberalul Jianu. 

"Situaţia este foarte gravă. Dacă acele certificate nu sunt achiziţionate la timp, există o sancţiune pentru societate. Riscăm ca tot municipiul Motru să rămână fără căldură, fiind vorba de majoritatea apartamentelor şi de instituţii publice. Din păcate, văd că guvernul nu a făcut paşi concreţi în această direcţie. Văd că nu se întâmplă nimic concret pentru motreni. Până acum banii necesari ceruţi de UATAA au fost primiţi, guvernarea PSD a acordat sumele necesare pentru uzină, nu a ţinut cont de culoarea politică, în acel moment primăria Motru fiind condusă de PNL", a spus Claudiu Manta, deputat PSD.

În acelaşi timp, fostul primar al Motrului, liberalul Gigel Jianu, spune că există soluţii pentru salvarea UATAA, dar actual primar, Cosmin Morega, refuză să le vadă. "Încă mai sunt soluţii pentru uzină, dar Morega refuză să stea de vorbă cu noi, refuză şi alte variante. Chiar dacă uzina nu reuşeşte să achiziţioneze certificatele, încă sunt soluţii. Dacă am spus de mai multe ori că sunt soluţii, sunt convins de acest lucru. Timp de patru am făcut eforturi, am ţinut pe linia de plutire UATAA, iar conducerea psd-istă a băgat societatea în insolvenţă", a declarat Grigore Jianu pentru Radio Infinit.

Cel mai probabil Jianu se referă la un împrumut de certificate, soluție la care s-a mai apelat și în trecut.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: