Politică

Ce face Consiliul Județean cu banii din 2021

Bugetul judeţului Gorj a fost aprobat în unanimitate. O mare parte din bani va fi direcţionată pentru asigurarea cofinanţării proiectelor europene aflate în derulare şi a studiilor tehnice pentru proiectele pe care Consiliul Judeţean Gorj vrea să le depună. 

"Vineri am aprobat bugetul judeţului şi pot spune că a fost un vot în unanimitate. Ca priorităţi ne orientăm către asigurarea cofinanţării pentru proiectele europene aflate în desfăşurare, precum şi asigurarea părții de finanţare a studiilor tehnice pentru proiectele pe care vrem să le depunem. Ne-am orientat să asigurăm şi partea de finanţare pentru cheltuielile de funcţionare şi salarizare ale Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), acolo avem un deficit, ca şi anul trecut, dar sperăm să se rezolve la rectificarea bugetară din august", a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Acesta spune că există şi câteva lucrări noi, una dintre ele fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă. "Ieri am semnat contractul pentru modernizarea a trei secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, secţia Medicală 1, Gastroenterodologie şi Neonatologie, iar săptămâna viitoare vom semna contractul de furnizare a paturilor pentru terapie intensivă, urmând ca licitaţia pentru achiziţia de ventilatoare să fie repetată, pentru că nu am avut nici o ofertă", a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 3,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: