antiVirale

Tzancă Uraganul cântă la Târgu Jiu

Va fi paranghelie mare de Ziua Internațională a Romilor, la Târgu Jiu. Tzancă Uraganul și Florin Mitroi vor cânta vineri, 8 aprilie, pe Insulița de pe Jiu.

Tzancă Uraganu este unul dintre cei mai iubiți și îndrăgiți maneliști la momentul actual și are o mulțime de fani, care s-au îndrăgostit de piesele lui și îl urmăresc la tot pasul, pe rețelele de socializare. 

Ziua internaţională a romilor este sărbătorită anual la 8 aprilie, pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa, notează site-ul Centrului european pentru drepturilor romilor, http://www.errc.org/

Iniţiativa privind marcarea Zilei Internaţionale a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost marcată începând cu anul 1990.

Tot în 1971, au fost adoptate simbolurile etniei rome: roata cu spiţe "chakra", Imnul internaţional al romilor, "Gelem, gelem", şi steagul internaţional al romilor. Steagul are jumătatea de jos verde - simbol al câmpurilor înverzite - şi jumătatea de sus albastră - simbol al cerului senin. La mijlocul steagului este o roată, care simbolizează soarta şi nomadismul tradiţional, în relaţie cu spaţiul originar al Indiei.

Vizualizări: 13,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: