antiVirale

Festival de teatru, la Novaci 

Peste 300 de elevi actori din școlile gimnaziale si liceele din Gorj vor încerca să încânte juriul cu talentul lor la Festivalul-concurs de teatru ”Sabin Popescu” de la Novaci. Evenimentul va avea loc în zilele de 7 și 8 aprilie, pe scena Casei de Cultură Novaci.

Festivalul se află anul acesta la cea de-a XXII-a ediție. ”Concursul de teatru va avea 3 secțiuni: învățământ primar (fiind înscrise 6 trupe de teatru din Novaci, Tg. Jiu, Rovinari și Glogova), învățământ gimnazial (cu 10 trupe de teatru înscrise, din Novaci, Tg. Jiu, Polovragi și Glogova) și învățământ liceal (secție la care s-au înscris licee din Tg. Jiu, Bumbești Jiu, Țicleni,Tg. Cărbunești și Novaci)”, a anunțat Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură din Novaci. 

 

La eveniment vor fi prezenți și masteranzi de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, ce vor juca în trei spectacole de teatru dedicate tuturor tinerilor îndrăgostiți de arta teatrală.

Festivalul este închinat fostului profesor Sabin Popescu, personalitate marcantă a şcolii novăcene şi a mişcării teatrale din județul Gorj.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: