antiVirale

Florin Mergea agață racheta în cui: Nu vom mai participa la niciun turneu

Renumitul tenismen gorjean Florin Mergea anunță că nu mai revine pe teren, pentru multă vreme. Cel puțin nu ca jucător profesionist. ”Am primit multe mesaje în ultima vreme cu întrebarea: când revii pe teren? Am decis împreună cu Daiana că, pe termen nedefinit, nu vom mai participa la niciun turneu. În schimb, ne dorim foarte mult să împărtășim din experiența noastră acumulată de-a lungul anilor la cel mai înalt nivel mondial, așa că ne vom concentra pe ghidarea și consilierea tinerilor jucători”, a anunțat tenismenul. 

 

Florin Mergea spune că are multe proiecte la care vrea să lucreze în următoarea perioadă. ”Sper ca aceste cuvinte să satisfacă curiozitatea unora dintre voi și să ne susțineți în continuare așa cum ați făcut-o ani la rând în care eu eram pe teren în calitate de jucător. Avem planuri mari, multe proiecte la care lucrăm și fiți siguri că o să va ținem la curent și vă vom anunța atunci când aceasta se vor concretiza”, a mai spus tenismenul. 

 

Conform portretului realizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Florin Mergea a început să joace tenis la vârsta de 6 ani, iar la 14 ani a înregistrat primul său rezultat notabil pe plan internațional, respectiv locul 1, la dublu masculin, alături de Horia Tecău, la Campioantele Europene pentru juniori de la San Remo. 

În 2002,  la juniori, la dublu, alături de Horia Tecău, a câștigat turneul de Mare Slam de la Wimbledon și a fost finalist la Australian Open. Tot la dublu, împreună cu Horia Tecău, a câștigat Orange Bowl. Tot la juniori, în 2003 a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, atât la simplu cât și la dublu, și a fost finalist la simplu și dublu la Australian Open. Pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016 s-a antrenat în mod special alături de Horia Tecău. 

Cel mai probabil, 2015 a fost cel mai bun an al carierei sale, când s-a clasat pe locul 7 la dublu în clasamentul ATP.

Vizualizări: 1,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: