Social

Pacient refuzat din lipsă de locuri

Numărul de paturi din secția Urologie a spitalului din Târgu Jiu a fost redus din cauza lucrărilor de modernizare și reabilitare energetică. Din păcate, s-a ajuns în situația în care nu sunt locuri pentru toți pacienții care au nevoie.

Un gorjean s-a plâns pe pagina de socializare că i s-a refuzat internarea. Spitalul i-a dat o replică, în sensul că, în primă fază, pacientul a refuzat internarea pe singurul loc care era disponibil. După câteva ore, locul a fost ocupat de un alt pacient. Gorjeanul cu pricina a revenit a doua zi pentru internare, dar nu au mai fost locuri.

Vă prezentăm comunicatul spitalului pe această speță, cu precizarea că nu este totuși normal să fie refuzați pacienți din lipsă de locuri.

“În cursul zilei de 27 iunie 2023, la ora 10:36 la Unitatea de Primiri Urgențe s-a prezentat un pacient în vârstă de 46 de ani, care acuza dureri de rinichi (colică renală). Pacientului i-a fost prelevat sânge pentru analize medicale, i-a fost făcut EKG; a fost evaluat de medicul de gardă din UPU, care a solicitat colegilor medici din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală efectuarea unui examen Computer Tomograf (CT), dar și a unei ecografii. Din momentul în care pacientul a revenit de la investigațiile radiologice, a fost tot timpul sub supraveghere medicală, fiindu-i administrat tratament pentru calmarea durerii, iar când a fost gata rezultatul de la investigații, a fost solicitat consultul medicului specialist urolog.

Pacientul a fost consultat de dl. dr Cătălin Folcuți, care, în baza rezultatelor investigațiilor efectuate, a stabilit corect diagnosticul și i-a recomandat internarea în Secția Urologie pentru mai multe investigații și tratament de specialitate.

În ciuda faptului că medicul i-a explicat riscurile la care se expune dacă nu se internează, dar și faptul că în Secția Urologie, din cauza lucrărilor de modernizare/reabilitare energetică, a fost redus numărul de paturi, fiind doar un loc disponibil (care s-a și ocupat după câteva ore), pacientul a ales să plece la domiciliu și a scris în fișa UPU „Plec la cerere și îmi asum toate riscuri”, semnând ulterior (ora 13:20).

În cursul zilei de astăzi, 28 iunie 2023, pacientul a revenit în UPU, solicitând să fie internat la Urologie. Medicul de gardă i-a explicat că nu dispune de locuri. Faptul că pacientul nu a recunoscut că a refuzat internarea,  a susținut că nu a fost consultat de medicul Cătălin Folcuți și că i-a fost refuzată internarea sunt informații neconforme cu ceea ce s-a întâmplat. Conduita medicală a fost una corectă, pacientul a beneficiat de toate investigațiile necesare, a fost informat corespunzător privitor la riscurile la care se expune refuzând internarea și la numărul limitat de paturi din secție.

Nu acceptăm transmiterea unor informații care distorsionează realitatea și creează o imagine negativă a Unității Primiri Urgențe și a unității medicale. Considerăm că atitudinea pacientului (cea din filmarea postată) a fost una ofensatoare și nejustificată. Tocmai de aceea, atât conducerea unității medicale, cât și cadrele medicale la care se face referire în filmare, își rezervă dreptul de a acționa pe căile legale raportat la situația generată, dacă vor considera de cuviință.

În medie, în 24 de ore, la UPU se prezintă și beneficiază de investigații medicale și consultații, 140 de pacienți; zeci de vieți sunt salvate zilnic de medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și propagarea de informații neconforme cu realitatea aduce grave prejudicii de imagine instituției”, a transmis spitalul într-un comunicat.

 

Vizualizări: 1,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: