Social

Gorjenii joacă cu echipele din Timiș și Hunedoara în Cupa României

Câștigătoare a fazei județene Gorj a Cupei României, Vulturii Fărcășești a aflat joi, în urma tragerii la sorți de la sediul FRF, că va juca cu echipa din județul Timiș, Voința Mașloc și cu cea din Hunedoara, Gloria Orașului Geoagiu, în faza regională a întrecerii.

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, 29 iunie 2023, prin tragere la sorți, programul fazei regionale a Cupei României, ediția 2023-2024. 

Faza regională a cupei este o competiție relativ nouă, aflată la al doilea sezon de când cupa are acest nou format. Învingătoarele din fiecare județ, respectiv București vor juca pentru șapte locuri în turul următor al Cupei României.

Pentru ca din cele 42 de echipe calificate în faza regională a Cupei României să rămână doar șapte, acestea au fost împărțite în șapte regiuni, fiecare având câte două grupe a câte trei echipe fiecare și au rezultat trei meciuri în fiecare grupă.

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa învingătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în următoarea fază a cupei, respectiv Turul 1.

Campioana din faza județeană Gorj a Cupei României a fost echipa Vulturii Fărcășești, cea care a trecut cu scorul de 4-3, după executarea loviturilor de departajare, de Jiul Rovinari, scorul fiind egal, 0-0, după 90 minute de joc.

Vulturii Fărcășești trebuie să câștige Regiunea 4 pentru a merge mai departe, iar dacă va câștiga grupa din care mai fac parte campioanele din Timiș și Hunedoara, va putea găzdui finala Regiunii 4.

În primă fază însă gorjenii vor juca cu campioana din Timiș a fazei regionale a Cupei României, pe data de 12 iulie, Voința Mașloc, care a învins echipa antrenată de Srgian Luchin, CS Timișul Șag. Ulterior, pe data de 15 iulie, gorjenii vor trebui să treacă de reprezentanta județului Hunedoara, Gloria Orașului Geoagiu, formație care a fost și campioană județeană în Hunedoara dar care a ratat promovarea în Liga 3.

Regiunea 4:

Grupa 1: Hunedoara, Gorj, Timiș

Gorj – Timiș (12 iulie), Hunedoara – Gorj (15 iulie), Timiș – Hunedoara (19 iulie)

Grupa 2: Mehedinți, Arad, Caraș-Severin

Arad – Caraș-Severin (12 iulie), Mehedinți – Arad (15 iulie), Caraș-Severin – Mehedinți (19 iulie)

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: