Social

Sute de contestații la Evaluarea Națională în Gorj

În județul Gorj s-au înregistrat sute de contestații la examenul de Evaluare Națională, acestea urmând să fie soluționate până la data de 4 iulie.

Procentul de promovabilitate la examenul de Evaluare Națională a fost de 75,42% în județul Gorj, sub media națională din acest an, care este de 76%. De precizat că este vorba de rezultatele înainte de contestații, pentru că rezultatele finale vor fi afișate după ce se vor rezolva cele 432 de contestați care au fost depuse de către elevii din județul Gorj, în urma publicării rezultatelor.

Rezultatele finale vor fi aflate pe data de 4 iulie, când vor fi soluționate cele 284 de contestații la Limba și literatura română și cele 148 de la Matematică.

Potrivit rezultatelor afişate înainte de contestaţii sunt şase elevi din Gorj care au reuşit să obţină media 10.

Mediul rural este codaș și anul acesta, rata mediilor sub 5 fiind de aproximativ 40%. „Rezultatele sunt cele inițiale, înainte de contestații iar acesta este al treilea cel mai mare procent din ultimii 6 ani. Pe această rată are loc o scădere importantă față de rezultatele din 2022, de peste 6 puncte procentuale. Remarcabil este însă, faptul că în mediul rural rata mediilor sub 5 este de aproape 40%”, a informat miercuri edupedu.ro. 

La nivel național, peste 76% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2023 au luat medii peste 5, a anunțat Ministerul Educației miercuri, într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: