Eveniment

Trimisă în judecată după un accident mortal

O femeie din Gorj a fost trimisă în judecată în această săptămână, urmare a unui accident mortal care a avut loc în decembrie 2021, la Rovinari. Judecătoria Târgu Jiu a constatat ieri legalitatea rechizitoriului, astfel că procesul poate începe.

Ancheta a stabilit că șoferița unui Audi nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, pe fondul carosabilului umed, a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Mercedes Benz.

În urma impactului ambele autoturisme au fost proiectate în afara părţii carosabile, șoferița mașinii Audi fiind rănită ușor, dar pasagera din dreapta a murit.

“S-a arătat că la faţa locului nu au fost identificate urme de frânare, pete de sânge şi nici cioburi de sticlă. Autoturismul marca Audi prezenta urme de avarii în partea din faţă si pe partea laterală dreaptă . În momentul producerii accidentului, partea carosabilă era umedă, tronsonul de drum drept în aliniament, vizibilitatea redusă, marcaj longitudinal discontinuu, fără iluminat stradal. S-a menţionat că inculpata a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, aceasta fiind condusă la Spitalul Oraşului Rovinari, pentru acordarea de îngrijiri medicale si pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză toxicologică emis de SML Gorj, a rezultat lipsa alcoolului în sânge”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferița avea viteză puțin peste limita legală, dar a spus că a pierdut controlul direcției, din cauza carosabilului umed.

Vizualizări: 4,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: