Eveniment

După cinci - șase beri a urcat mașina pe gard

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat acum două zile, de Judecătoria Filiași, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că a condus beat și fără permis, avându-l în mașină și pe nepotul său.

Fapta s-a petrecut în 2019. “În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, că la data de 04.12.2019, organele de poliţie din cadrul IPJ Dolj - Serviciul Rutier s-au sesizat cu privire la producerea în data de 04.12.2019, ora 03:30, a unui eveniment rutier pe DN6B, la km 24+800 m, pe raza localităţii Negoieşti, în urma căruia au rezultat victime omeneşti”, se arată în documentul de la instanță.

Pe fondul lipsei de experienţă şi al consumului de băuturi alcoolice, șoferul nu a redus viteza de deplasare într-o curbă la stânga, astfel că a pierdut controlul asupra autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă spre dreapta, unde a intrat în coliziune cu gardurile din beton ale unor imobile. 

Tot atunci a avariat o conductă de gaze naturale şi două indicatoare rutiere succesive cu semnificaţia „curbă deosebit de periculoasă”. 

În urma accidentului de circulaţie, șoferul a fost rănit, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru investigaţii medicale. “La ora 04:32, la unitatea medicală, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i totodată prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge”, mai menționează sursa citată.

Acesta a recunoscut că a băut. “În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor arătând că la data de 03.12.2019, în intervalul orar 18:00 – 00:30 a consumat la domiciliul său cantitatea de 5-6 sticle de bere marca Timişoreana a câte 500 ml fiecare, după care în data de 04.12.2019, în jurul orei 03:30 a condus autoturismul marca Opel Corsa, pe DN 6B pe raza comunei Negoieşti, cunoscând împrejurarea că nu are voie să conducă pe drumurile publice întrucât nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului. Inculpatul a precizat că este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii”, se arată în hotărârea care nu este definitivă.

 

Vizualizări: 4,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: