Social

Trei olimpiade naționale, mutate de la Târgu Jiu. Motivul!

Etapa națională a Olimpiadei de matematică pentru elevii de clasele a VII-a și a VIII-a, programată în săptămâna 10-14 aprilie, nu se mai desfășoară la Târgu Jiu. 

Ministerul Educației a anunțat că olimpiada s-a mutat în Brașov, iar decizia s-a luat pe fondul activităților seismice din zona Gorj.

Olimpiada Națională de Matematică urma să se desfășoare în clădirea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, afectată parțial de cutremure.

Modificări mai apar și la etapele naționale ale olimpiadelor de Pregătire sportivă teoretică și Protecția mediului (aria curriculară Tehnologii), care se vor organiza la  Târgoviște și Alexandria, în loc de Târgu Jiu, anunță edupedu.ro.

„Decizia de mutare a celor trei olimpiade de la Târgu Jiu, Gorj, în alte județe, s-a luat de către Ministerul Educației, avându-se în vedere contextul seismic actual. Siguranța fizică a elevilor și profesorilor, precum și confortul psihic al elevilor și părinților sunt primordiale”, au anunțat reprezentanții ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: