Diaspora

Tot mai multe accidente cu trotinete electrice

O persoană care circula pe o trotinetă electrică în centrul Parisului a murit într-o coliziune cu o camionetă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP. Primăria ia în calcul interzicerea acestui mijloc de transport.

O anchetă este efectuată de Serviciul judiciar însărcinat cu accidentele. ”Un conducător al unei trotinete a lovit o camionetă în timpul circulaţiei (rutiere). Acesta a murit” joi dimineaţa, pe bulevardul Italiens, a declarat AFP o sursă din cadrul poliţiei.

 

Tot mai mulţi francezi folosesc trotineta electrică, iar mortalitatea a crescut de la an la an. În 2021 s-au înregistrat 21 de accidente mortale, în 2020 şapte, iar în 2019 zece.


 

Parisul studiază o eventuală interzicere a trotinetelor cu ”autoservire” la expirarea contractului aflat în curs, la sfârşitul lui februarie 2023.

Primviceprimarul Parisului Emmanuel Grégoire declară AFP că au loc ”în continuare discuţii” pe acest subiect, dar că primarul Anne Hidalgo înclină către o interzicere a trotinetelor electrice.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: