Social

Tone de gunoaie stau neridicate în Gorj

Tot mai mulți primari se plâng de faptul că noul operator de salubritate, care a preluat 35 de comune și un oraș după plecarea Supercom, nu ridică deșeurile. 

BCA VIO Service SRL ar trebui să asigure începând de luni, 14 iunie, serviciul de salubritate în 35 de comune din Gorj și în orașul Rovinari. Supercom a plecat brusc sau cel puțin asta este percepția publică, nefiind clar de ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj a fost de acord. Era destul de evident că un operator nou nu poate prelua de pe o zi pe alta ridicarea deșeurilor din jumătate de județ.

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, acuză faptul că gunoaiele sunt neridicate de două săptămâni, ceea ce este foarte mult, fiind caniculă. Gorjul este joi și vineri sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile vor depăși 38 de grade la umbră, iar jumătate din județ are probleme cu salubritatea. 

”Firma care ridica gunoiul a plecat, iar noua societate a ridicat gunoiul din 2 sate și jumătate și aștept să vină pentru a ridica toate deșeurile”, a spus primarul din Bîlteni.

La fel și la Dănești, unde firma de salubritate a programat o mașină sâmbătă, iar primarul spune că ar fi nevoie de două mașini timp de două zile, la câte gunoaie s-au strâns.

Sunt câteva luni de când s-au tras nenumărate semnale de alarmă în ceea ce privește interesul din spatele prestatorilor din domeniul salubrității. Proasta gestionare și, nu în ultimul rând, complicitatea factorilor de decizie, își spune cuvântul. Efectul, cel așteptat. În urma războaielor subterane, victimele sunt tot cetățenii.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: