Social

ALERTĂ: Cod roșu de caniculă

Joi și vineri sunt zile fierbinți în toată țară, în vestul României fiind cod roșu de caniculă. Oltenia va fi și ea sub cod portocaliu.

“Joi și vineri, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade”, transmit meteorologii.

Oltenia și mare parte din Transilvania vor fi sub avertizare cod portocaliu. “Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35-37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade”, se mai arată în alerta meteo.

Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

 

Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: