Actualitate

Tinmar și OMV devin oficial partenerii CE Oltenia

Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia se va întruni pe 29 aprilie, pentru a aproba constituirea de societăți în parteneriat cu Tinmar Energy și OMV Petrom, prin care să fie realizate opt parcuri fotovoltaice și un grup pe gaze.

Cea mai mare societate va fi în parteneriat cu Tinmar, pentru realizarea grupului pe gaze de la Turceni. Grupul va avea o putere instalată de 475 MW și va înlocui un grup pe cărbune de 330 MW.

Alte patru societăți vor fi realizate în parteneriat cu Tinmar, pentru realizarea a patru parcuri fotovoltaice. 

Patru firme de tip SpV vor fi realizate cu OMV Petrom, prin acestea urmând să fie construite alte patru parcuri fotovoltaice.

Complexul Energetic Oltenia a depus la începutul anului aplicație pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a două proiecte importante. Este vorba despre: construcția unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 475 MW la Turceni și a uneia de aproximativ 850 MW la Ișalnița. Totalul investițiilor se ridică la peste 800 milioane de euro. Pentru grupul de la Ișalnița nu a găsit investitor interesat în vederea înființării unei societăți tip SpV, dar procedura a fost reluată.

În septembrie anul trecut, CE Oltenia a aplicat și pentru obținerea unei finanțări de 670.802.780 euro, în vederea realizării celor opt parcuri fotovoltaice. Proiectele au fost depuse la Banca Europeană de Investiții.

 

Vizualizări: 4,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: