Social

Tineri din Maroc și Siria, studenți la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu deschide noi orizonturi! Începând cu anul universitar 2023-2024, 50 de studenți internaționali vor veni să studieze aici. Ei vor face un an pregătitor, în care vor studia limba română ca și limbă străină, după care se vor orienta spre unul dintre programele de licență ale UCB. 40 dintre studenții străini vor veni din Maroc.

 

Rectorul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a afirmat că ținta finală a acestui program este atragerea de studenți la toate specializarile UCB.

„După 31 de ani de funcționare deschidem universitatea pentru studenții internaționali pentru că începând de anul acesta funcționează anul pregătitor pentru învățarea limbii române ca limbă străină. Am avut 50 de locuri în competiția de anul acesta, programul a fost acreditat cu 50 de locuri, sunt universități de tradiție, din țară care au doar 25 de locuri, nu sunt multe multe universități din țară care au an pregătitor pentru învățarea limbii române ca limbă străină, dar iată, noi ne numărăm printre acestea. Am avut 250 de aplicanți pentru cele 50 de locuri. Au fost candidați care au venit din Maroc, Tunisia, Bangladesh, Siria și Pakistan. Am avut 130 de dosare foarte bune, dar am fost nevoiți să admitem doar 50 de persoane. Ceea ce este foarte important de menționat este că aceștia ar fi putut să vină și să studieze limba română la noi, iar apoi să plece în alte universități. Numai că grație politicii de promovare a universității pe care am făcut-o atât în interiorul ei, cât și în afară, din cei 50, doar patru vor merge anul viitor să studieze medicina la Universitatea din Craiova. Toți ceilalți vor rămâne aici să studieze la toate programele noastre de licență”, a afirmat Luminița Popescu, recorul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Declarația a fost făcută în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar. Tot atunci, Luminița Popescu a mai afirmat că, în total, la UCB Târgu Jiu învață aproximativ 1300 de studenți

 

Vizualizări: 678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: