Diaspora

Țările din Europa care au renunțat la restricții

Suedia va ridica restricțiile anti-pandemie săptămâna viitoare. Autoritățile suedeze au spun că mizează pe imunitatea populației contra Covid-19, obținută după administrarea dozelor booster de vaccin și după trecerea prin infecția cu coronavirusul. 

"A sosit momentul să deschidem din nou Suedia", a declarat joi premierul suedez Magdalena Andersson în cadrul unei conferințe de presă.

Începând de săptămâna viitoare, Cehia nu va mai solicita permisul COVID pentru intrarea în restaurante și alte locuri de servicii sau de divertisment, deschizând astfel accesul persoanelor nevaccinate, a declarat premierul Petr Fiala.

De asemenea, guvernul va încheia testarea obligatorie în firme și școli începând cu 18 februarie.
Anglia a renunţat joi la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală cu care guvernul de la Londra speră ca populația să se obișnuiască să trăiască, la fel ca în cazul gripei.

„Atunci când COVID-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări”, a subliniat săptămâna trecută premierul Boris Johnson, în faţa deputaţilor englezi.

Cetățenii din Danemarca nu mai au de marţi practic nicio restricţie anticoronavirus. Obligaţia de a purta mască sanitară este de acum de domeniul trecutului, la fel şi prezentarea "permiselor de sănătate" care demonstrează că posesorul s-a vaccinat pentru COVID-19, s-a recuperat după boală sau s-a testat şi e negativ.

Evenimentele cu public se pot desfăşura fără limită de participanţi şi petrecăreţii se pot înghesui fără mască pe ringurile de dans din cluburi.

Marți, Norvegia a anunțat că renunță la o serie de măsuri contra răspândirii Sars-Cov-2, printre acestea fiind renunțarea la telemunca obligatorie și ridicarea restricțiilor pe vânzarea de alcool, guvernul spunând că societatea poate și trebuie să „trăiască cu virusul”.

„Astăzi am ajuns în sfârșit la punctul în care putem elimina multe dintre măsurile sanitare cu care a trebuit să trăim în această iarnă”, a spus premierul Jonas Gahr Støre într-o intervenție publică.

Finlanda va începe ridicarea restricţiilor. Guvernul are acum în plan ca, din 14 februarie, să permită funcţionarea restaurantelor până la miezul nopţii şi să elimine restricţiile în privinţa adunărilor publice.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: