Diaspora

Cel mai mare protest al șoferilor de camioane, împotriva restricțiilor

Opozanţii măsurilor sanitare impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 au manifestat duminică pentru a doua zi consecutiv în capitala canadiană Ottawa, în timp ce şoferii de camioane, simpatizanţi ai "Convoiului libertăţii" au blocat o autostradă transfrontalieră la celălalt capăt al ţării, în vestul Canadei, transmite AFP.

"În această după-amiază o forţă importantă de poliţie este la lucru în centrul oraşului, continuând să gestioneze mişcarea protestatarilor şi a camioanelor", a declarat poliţia din Ottawa într-un comunicat, adăugând că resursele lor "sunt sub presiune şi complet ocupate".

Capitala Canadei a fost la acest sfârşit de săptămână scena unei ample mişcări de protest, iniţiată mai întâi de şoferii de camion care se opun obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa terestră în SUA, cea mai lungă din lume.

Mulţi susţinători care se opun în general restricţiilor sanitare în ansamblu s-au îndreptat spre Ottawa pentru a-i sprijini pe şoferii de camion care au venit în convoi din toată ţara.

În semn de solidaritate, şoferii de camion au blocat complet autostrada 4 din sudul Albertei, în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite.

Premierul Justin Trudeau şi familia sa au fost escortaţi sâmbătă din locuinţa lor într-un loc ţinut secret, potrivit presei canadiene.

Vizualizări: 1,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: